Desert prajitura Ana

de Ancutsa in Prajituri, 7 Sep 2019 | 2573 vizualizari

 

O prăjitură de toamnă, cu foi de pandișpan, însiropate cu cafea, cremă de ciocolată, struguri și frișcă, cu dedicație, în avans, pentru sărbătoriții zilei: Ioachim și Ana. Desigur că o puteți pregăti în orice altă zi, pentru cineva drag, pentru că este delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 5 ouă L + 1 albuș,
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 75 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • O linguriță praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml apă,
  • Un plic ness (cafea solubilă),
  • 2 ml îndulcitor lichid,
  • Pentru cremă:
  • 250 cremă mascarpone,
  • 70 g ciocolată neagră,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • În plus: struguri, după gust,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ana:

 

 

Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de copt (a mea are 23x25 cm), pregătită cu foaie de copt, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-12 minute. Cealaltă jumătate de compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată, apoi se coace și ea tot 10-12 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat: se prepară un ness slab, turnând 300 ml apă clocotită într-o cană cu un pliculeț de ness. Se adaugă și 2 ml îndulcitor. Se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă ciocolata neagră topită pe baie de abur și răcită, dar și zahărul vanilat Bourbon, omogenizând.

 Montare și decor: se însiropează delicat foile, eu nu le-am vrut foarte însiropate, de aceea nu am insistat mult. Se întinde și se nivelează frumos crema de ciocolată. Se așază și boabele de struguri tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi, pentru un aspect frumos, dar și pentru un gust plăcut. Vă recomand să uscați boabele un pic pe un șervet înainte de a le adăuga peste cremă. Se adaugă foaia cu nucă deasupra. Apoi se ornează cu frișcă. Se dă la frigider până la servire.

 Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 24 min

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/prajitura-ana.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata